Maritiem Officier - Zeevaart

Maritiem Officier HBO-studenten

Maritiem Officier is een hbo-opleiding van de Rotterdam Mainport University die je optimaal voorbereidt op een avontuurlijk leven aan boord van een schip. Deze opleiding is een vierjarige Nederlandse bachelor te volgen in voltijd.

Verbeelding
Er zijn maar weinig beroepen die meer tot de verbeelding spreken dan die van Maritiem Officier. Als zeeman of natuurlijk zeevrouw de wereld zien, enige tijd weg van huis en een verantwoordelijke baan. Dat was al in de tijd van de zeilschepen. Op zee en in de havens bepalen ook nu de containerschepen, zware lading schepen, gastankers, kraanschepen en werkplatforms nog steeds het beeld.

Wereldopleiding

De opleiding leidt op tot één vaarbevoegdheid: stuurman of scheepswerktuigkundige. In de eerste twee jaar krijg je beide disciplines aangeboden, zo leg je een brede integrale basis. Na je stage maak je een keuze voor de vaarbevoegdheid stuurman (bovendeks) of scheepswerktuigkundige (onderdeks).Tijdens de opleiding doe je onder andere ervaring op door te varen in de zeevaartsimulator, zelf aan het roer van het opleidingschip te staan en het uitvoeren van opdrachten in de machinekamer.

Leuk om te weten|
Djente Groter, tweedejaars hbo-student Maritiem Offcier is Young Maritime Representative. Samen met drie andere YMR’s houdt zij een blog op Facebook bij.

Een keer per jaar organiseren de Maritiem Officieren een maritiem symposium in Rotterdam. Zij presenteren dan allerlei innovatieve projecten om de zeevaart nog sterker te maken. Klik hier om door te gaan naar hun website.

Goed om te weten

Om aan de opleiding Maritiem Officier te kunnen beginnen, moet je een medische keuring ondergaan. Keuringsartsen en verdere informatie vind je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Een kopie van de geneeskundige verklaring zeevaart dient bij de administratie van de Rotterdam Mainport University ingeleverd te worden.

Na je afstuderen

Gefeliciteerd! Je hebt je Bachelor of Science (BSc) gehaald. Deze titel mag je achter je naam voeren. Je kunt er ook voor kiezen de titel Ingenieur (ing.) vóór je naam te zetten.

Na de hbo-opleiding Maritiem Officier zijn de perspectieven op de arbeidsmarkt zeer goed. De bedrijfstak ontvangt je na je diplomering met open armen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een rederij in de containervaart of bij een cruisemaatschappij. Na deze studie is de MSc Shipping and Transport van de Netherlands Maritime University een interessante vervolgstudie.

Meer weten?

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op of bezoek een open dag. Aanmelden voor deze opleiding kan tot 1 mei.

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers (vaak ook studiebijsluiter genoemd) geeft een beeld van hoe een opleiding van een hogeschool of universiteit het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen dan wel universiteiten. Dit kan je helpen bij je oriëntatie op je studiekeuze. Klik op onderstaande studiebijsluiter om deze te vergroten of kijk op de website van Studiekeuze123.

HBO Maritiem Officier Studie In Cijfers

Opleidingsniveau:
hbo
Leerwegen:
Voltijd (hbo)
Duur:
4 jaar
Branche:
Zeevaart
Opleidingseisen:
havo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T
havo-diploma, profiel Natuur & Techniek
vwo-diploma, profiel Economie & Maatschappij met Natuurkunde
vwo-diploma, profiel Natuur & Techniek
vwo-diploma, profiel Natuur & Gezondheid met Natuurkunde of NL&T

Lloydstraat 300

3024 EA Rotterdam

Telefoon: 010 - 44 86 400

E-mail: rmu-bedrijfsbureau@hr.nl

  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group
  • STC Group